Chutzpah

Spiritueel Chutzpah. Wat is dat..

Ik zal eerst de ‘’gewone chutzpah’’ uitleggen 🙂
Het woord komt uit het Jiddisch/Hebreeuws, en het heeft twee versies, en één daarvan is het woord gotspe (afgeleid van Chutzpah) wat zoiets betekend als, hondsbrutaal, asociaal, niet invoelend, niet gepast. ‘’Het is een Gotspe’’.

Maar de andere kant van het woord herbergt een schat aan energetische durf in zich.
Het is al een oud woord en daardoor is er niet echt een alles omvattende vertaling aanwezig in een andere taal.

Maar we zouden het kunnen samenvatten als: ongelimiteerde durf, de kwaliteit hebben om buiten de lijntjes te denken en iets tot een succes te maken, om alle conditioneringen overboord te gooien en er écht voor te gaan..
Een sterke combinatie van on-bevreesdheid en onverbiddelijke strijd naar geluk. Met een vleugje kracht om dingen te doen en de dingen ook te zeggen. In het Nederlands zeggen we dan:

‘hij/zij heeft ballen’ :-).

Continue reading

Wat gebeurt er in april deel 5

Deel 5 van de prognose voor ieder zijn maandtrilling in april.

En zoals ik vorige keer had afgesloten met de belofte, dat het de volgende keer zou gaan over: de vrijheidstrilling en wat te doen als het gaat over beslissingen nemen, wat voor een voltooiing kan zorgen, om het compromisloze eindelijk te omarmen, ook al betekend dat misschien dat de spoeling dun gaat worden.

Maar van waar uit is die energie opgebouwd.
Stel je bent geboren op 27-maart, 18-12 of 9-maart. Als je dag en maand op een 3 uitkomt, dan heb je dit jaar een thema wat staat voor vrijheid, waar je misschien de laatste 9 jaar wel niet aan toe bent gekomen.

Continue reading

Wat gebeurt er in april deel 4

Wat gebeurt er in april? Deel 4 
 
Deel 4 van de episodes van deze maand. Wat gaat over de trilling als je een persoonlijk jaar hebt waar een vier uitkomt. Hoe kan je het ook alweer uitreken? Als je geboorte datum op 1-oktober,1-januari,11-9 etc valt. Als de dag en maand op een 2 uitkomt, dan zit je in 2018 in een 4 jaar. 11+9=20/2. + 2018(11) is de som 2+11=13=4. 

Gefeliciteerd! Je hebt dit jaar een belangrijk speelveld voor je liggen, wat voor de komende negen jaar van toepassing zal zijn, omdat je in alles wat je doet, de duidelijkheid alleen maar na hoeft te streven, zodat er die toonzetting komt. 
‘Niet lullen maar poetsen’. Als er geen mee werkers zijn in je omgeving, zal dat tegen gaan werken (de bekende slopers i.p.v. bouwers).

Continue reading

Wat gebeurt er in april deel 3

Deel 3, van de April codes. : – )
We steken meteen lekker van wal, maar toch herhaal ik nog even de rekensom methode. Mocht je dag en maand van de geboortedatum, bij elkaar op de 1 uitkomen zoals; 30-juli, 24-april, 1-september en zo verder, dan is jouw persoonlijk jaargetal een 3.

En het jaar 2018 staat dan voor jouw in het teken van: voelen, creativiteit, sfeer, verliefdheid, romantiek, je dierlijke instincten niet verloochenen omdat dit jaar bij uitstek de periode is, dat andere mensen naar je gevoel gaan luisteren. Tolereer geen harde praters, die jou van gedachte en gevoel willen veranderen. Het contact met mensen om je heen word d.m.v. jouw gevoelsorganen getoetst, om het fijne en het grove te onderscheiden. Je krijgt zowel leuke als minder leuke ervaringen waar beleving en gevoelsmatige lessen centraal staan.

Continue reading

Wat gebeurt er in april deel 2

Zoals in de vorige blog afgesproken wat betreft de maand april, leid ik je nu door de persoonlijke jaartrilling van de 2, op weg naar de 4e maand waar we even stil blijven staan.
En of je nu op 4-mei bent geboren of 23-april maakt niet uit, als de dag en maand van je geboorte uitkomt op 9 (na het verkleinen van dag en maand) dan kan deze blog je naar die werkelijke verbinding nemen omdat gelijkwaardigheid, oprechte liefde, en om de harmonie in jezelf, nu eindelijk voor jezelf te benutten, wat heel 2018 je kan geven. En april geeft je daarbij het startschot voor de duidelijkheid in het ontvangen van alles wat jouw sociaal verreikt.

Continue reading

Wat gebeurt er in april Deel 1

Wat betekent de maand April voor jouw persoonlijk, wat zegt deze periode? Hoe reken je hem uit, en wat zijn de aandachtspunten, mogelijke valkuilen, of juist de krachten? De komende dagen zal er een persoonlijke inkijk in de vorm van een blog te aanschouwen zijn, waar we elk getal voorbij laten komen. Het enige wat je nodig hebt is je geboortedatum. Mocht je hem niet meer weten kijk dan even op je paspoort, haha.

Continue reading

Het voertuig van onze ziel :-)

Je geboortedatum opgeteld is onze levensopdracht. De dag, maand, jaar zijn de ingrediënten die we meegenomen hebben om onze opdracht uit te voeren. soms heb ik moeite om de mensen die op mijn inzichten een beroep willen doen, uit te leggen hoe een vrije wil werkt!Als je missie /opdracht in het leven aangeeft om spiritueel te leven, heb je al een natuurlijke neiging/verlangen om Nirwana, de onthechting, verlichting of hoe je die staat ook noemt, te bereiken en dus te beleven. Maar of je nu eindigt als monnik in een Zen klooster of als junkie in de goot, hangt af van je eigen keuze! Numerologisch gezien je dag maand en jaar (ingrediënten).

Lees verder…

De valkuilen van: Gordon en Humberto

Deze week twee bekendheden in the picture! Niet alleen omdat het kan, maar ook is het leuk om bij Mister Heuckeroth de andere kant van de missie, ook wel de negatieve kant van zijn missie gewaar te worden. Door de fratsen in zijn memoires en wat de achterliggende gedachte is om dat ook daadwerkelijk te publiceren..

Daar gaan we Gordon Cornelis Willem Heuckekroth geboren op: 6-7-1968 maakt Numerologisch de 1… 6-7-6=13+6=19=1.

Lees verder…

Het Mysterie van: Hari, Kelder en Maassen.


Er word in deze blog een inzichtelijk boekje open gegooid van een zeldzame numerologische missie. En het daardoor heel duidelijk word, dat het bewustzijn uiting geeft aan de missie. Zowel positief als negatief. En zoals elke missie in de numerologie het positieve belichaamt, is de keerzijde het negatieve ook altijd aanwezig. En daarom een leuke gelegenheid om hiermee in de maand maart (3) in een universeel 11 jaar (2018) het verhaal achter de trilling te aanschouwen, van deze eigenzinnige personen.

Lees verder…

De Missie van Mies Bouwman

Het leek me een mooi moment om Mies Bouwman onder de Numerologische loep te nemen.
Als een bekend persoon overlijd dan is het altijd ‘voer’ voor Numerologen om te kijken of de missie is volbracht. Ik neem je me naar een energetisch landschap, waar het inzichtelijk en helder word of iemand zijn of haar aandachtspunten en kwaliteiten in dit leven benut heeft. En of diegene heeft gecommuniceerd met de bedoeling van het huidige bestaan..

Mies bouwman dus. Geboren op 31(4) december(3) 1929 (3). En is overleden op 26(8) februari (2)2018(11). Haar missie in het leven was de 1 (4+3+3=10=1). De leider, een grondleg-ster, iemand die initiatieven toont en een zeer innovatieve kijk had op (in dit geval) de media en tv. Daarnaast heeft ze in de opbouw gekozen voor 4-3-3. Dus dat hardwerkende en daadkrachtige (van de 4) in combinatie met de dubbele kwaliteiten om sfeer, gezelligheid, creativiteit, expressie en show neer te zetten. Daar kunnen we kort over zijn. Dat is haar absoluut gelukt! Een trendsetter. Ze manifesteerde haar eigen kijk op alles wat maar met show en sfeer te maken had..
Lees verder…